Conjugarea verbelor in portugheza

Deoarece nu este o limba foarte cautata, vom conjuga doar trei verbe principale din limba portugheza. Mai jos gasiti conjugarea verbelor in limba portugheza:

Nu uitati, in cazul in care va intereseaza conjugarea altui verb din aceasta limba, puteti folosi oricand pagina de contact.

conjugarea in portugheza

Limba portugheza este vorbita de peste 180 milioane de oameni in Brazilia, Angola, Mozambic, Macau, Timor de Est, Portugalia, etc. Este o limba romanica ce se trage din limba latina.

Verbele sunt cuvintele cele mai variabile din limba portugheza si sunt complexe, bazate in functie de mod, timp, voce, numar si aspect.

Modul

In limba portugheza avem conjunctiv, indicativ si imperativ.

Timpul

Prezentul, trecut si timpurile viitoare fac referiri la actiuni ce se intampla in timpul vorbirii, inainte de momentul vorbirii si bininteles dupa timpul vorbirii.

Aspect

Aspectul verbului face referire la punctul de vedere exprimat de vorbitor prin verb. Cuvantul imperfect vine din latinescul „imperfectum” care inseamna neterminat. Totusi acest fapt nu are legatura cu ce este considerat imperfect la verb.

Forme nominale

Infinitiv Infinitivo Cand exprimam ideea actiunii folosita de verb folosim indicativ.
Participiu Particípio Este folosit pentru a forma timpuri compuse.
Gerund Gerúndio Folosit in conjugari speciale, numite Conjugações Perifrásticas.

Infinitivul are multe folosinte. Forma impersonala a infinitivului: cea pe care o gasiti in dictionar si se termina in -ar, -er sau -ir.